Een tuinbeleving op hoger niveau / Gent

In 2010 werd deze daktuin aangelegd in een toen nog luchtig, open, modern, contrastrijk tuinconcept. Dit was de sfeer waar toen voor gekozen werd. Ook het interieur was in echte loft stijl. Zeven jaar later, in 2017, evolueren mensen vaak in smaken en ideeën, dus hebben we het concept veranderd. Zowel interieur als exterieur hebben een nieuwe look gekregen. Er was nood aan meer gezelligheid , geborgenheid en warmte. Een nieuwe stijl met een accent humor, kleur, durven combineren, warme natuurlijke materialen zoals hout, veel groen, herfstverkleuring, bloei, geurende kruiden. Liefde voor koken en muziek werden in deze buitenruimte geïmplementeerd. Er is niks leuker dan uw verse kruiden plukken en dan op de buitenkeuken iets lekkers klaarmaken terwijl uw lievelingsmuziek weerklinkt door de buitenspeakers. Wordt het ’s avonds wat te koud , dan kan de terrasverwarming omstoken worden. Met één druk op de knop komt ’s avonds de tuin tot leven door de sfeervolle verlichting tegen de wanden , in de plantenbakken en onderaan de plantenbakken is er ook een ledstrip voorzien. Twee pergola elementen zullen de klimplanten begeleiden over het terras en fungeren als groen accent in de hoogte. Bij zonsondergang weerspiegelt de warme gloed van de zon in het inox van de pergola. De beplantingskeuze in de plantenbakken werd aangepast volgens de standplaats, op een dakterras, waar wind en weer soms hevig te keer kunnen gaan. We hebben gekozen voor beplanting die droogte, zon en wind kunnen verdragen en ze mogen ook niet te hevig wortelen. Contrasten tussen bladkleur licht en donker en een evenwicht tussen wintergroen en niet wintergroen. Het is telkens een beetje vakantie op dit terras.

 

"Dit is heerlijk thuiskomen!"
Annabelle & Mathieu