Een zwemvijver in uw tuin is puur genieten

Een zwemvijver geeft een extra dimensie aan uw tuin. Het uitzicht op water met mooie beplanting geeft u die natuurlijke rust om volop te genieten van de natuur.

Het grote verschil met een zwembad is dat zwemvijvers vrij zijn van chloor en andere chemische middelen. Zwemvijvers hebben een natuurlijke filterinstallatie. Het water circuleert door een filterzone van o.a. lava met waterplanten.

De beplanting kunt u zelf vrij kiezen. Wij kunnen u verschillende soorten waterplanten aanraden. Iris, Butomus, Nymphaea, Mentha en Juncus zijn enkele van de toppers. Vissen zijn ook mogelijk, maar zeker geen must.

Al onze zwemvijvers maken we volledig in eigen beheer. De kuip in polyester maken we voor u op maat in een RAL-kleur naar keuze.

Droomt u ook van een zwemvijver?

Contacteer ons
aanleg-zwemvijvervijverwateruitloopzwemvijverspeelplezier in de tuin
zwemvijverzwemvijver-polyesterzwemvijverzwemvijver-iriszwemvijver-cortenstaal

Wat met het onderhoud?

Een doordacht aangelegde zwemvijver vergt een minimum aan onderhoud. Naast het verwijderen van afgevallen bladeren en takken moet een jaarlijkse snoeibeurt de waterplanten terugbrengen tot op 10 cm boven het wateroppervlak.

Houdt u alles toch graag heel netjes, dan kan een zwembadrobot of een vijverstofzuiger een nuttige investering zijn. Algengroei kunt u onder controle houden met een UV-lamp en anti-algen product. Tijdens de winter blijft de circulatiepomp en de luchtpomp best draaien om de zwemvijver ijsvrij te houden. Verkiest u ze toch uit te zetten, dan is het belangrijk om ze in een emmer water op een vorstvrije plaats te bewaren.

"Een zwemvijver: de natuurlijke sfeermaker in uw tuin"